De eilanden van Charente Maritime

Tijdens uw bezoek aan de Charente Maritime kunt u een bezoek brengen aan de Ile de Ré, d'Aix, l'Île Madame en natuurlijk het Ile d'Oléron.

Het Ile de Ré is een van de gekendste van de archipel van de Charente: het vierde grootste eiland van Frankrijk is een erg gewaardeerde toeristische trekpleister voor zijn stranden en zijn gezellige sfeer, met zijn dorpjes aan zee met een niet te ontkennen charme zoals Ars-en-Ré of la Flotte-en-Ré. Langsheen de 100 km lange kust ontdekt u een rijk aanbod aan mariene landschappen waaronder een gevarieerde fauna, meer bepaald in het noorden van het eiland in het Nationaal Natuurreservaat van Lilleau in Niges. Het patrimonium moet niet onderdoen, met de versterkte stad Saint-Martin-de-Ré, de phare des Baleines (de Walvissenvuurtoren) en de talrijke musea op het eiland.

Het Ile d'Aix is kleiner, met een oppervlakte van slechts 3 kilometer op 700 meter, in het hart van de Pertuis d'Antioche, dat men kan bereiken door de stad Fouras, op de pointe de la Fumée. De plaats, vooral gekend voor zijn oesters, de hoofdbedrijvigheid op het eiland, is eveneens befaamd voor zijn twee nationale musea. Het eiland ligt eveneens dicht tegen het Fort Boyard, hetgeen er een gegeerde plaats voor een bootuitstap in de archipel van maakt.


Ile Madame is het vierde kleinste eiland van de eilanden van de Charente, met een oppervlakte van amper 0,78 km². Als oesterkweekeiland bij uitstek herbergt het eiland de aquacultuurboerderij van Ile Madame, een familiaal bedrijf dat schelpen, garnalen, zeekraal en streekproducten verkoopt.

Het Ile d'Oléron ligt ten zuiden van het Pertuis d'Antioche en is het grootste eiland van de Charente Maritime, met een oppervlakte van 174 km². Verbonden aan de Pointe de l'Ascension door de eilandbrug, is Oléron erg gemakkelijk toegankelijk via de departementale weg D26 die gaat door de periferie van Bourcefranc-le-Chapus, op slechts een half uur van Rochefort. Het Ile d'Oléron, samengesteld uit acht gemeenten, biedt heel wat toeristische bestemmingen, van het natuurreservaat van Moëze-Oléron tot het Marais aux Oiseaux, gaande over de Port des Salines.

Nieuw : Boek uw SPA-toegang online

Beschikbaarheid en Reservering
Bereken uw rit
Carte du littoral de Charente Maritime où se site le camping A La Corniche
Onze gegevens :Camping A La Corniche en Charente Maritime à quelques km de La Rochelle
Route de la Platère
17690  Angoulins sur Mer Charente-Maritime

Reserveringen op +33(0)5 46 56 94 16 of via ons postformulier.

Onze partners :
MastercardVISAANCVChèqueEspèces